Direktlänk till inlägg 17 maj 2011

End of days?

Av blandalltmittsvammel - 17 maj 2011 23:33

Jaha, på lördag går jorden under. Enligt bibeln. En större jordbävning än vad vi nånsin skådat, som kommer drabba hela världen. Den dödar alla, "öppnar upp" gravar och de döda far till himlen. End of days, pang bom liksom.

Enlgt biblen, enligt någon gubbe i USA som påstår sig vara klok.


På lördag var det tydligen 7 000 år sen den där karln gjorde en båt och drog med sig världens alla djur på den. Och Gud gav människan 7 000 år att leva. På lördag, end of days. Punkt slut.


Helt jävla sjukt måste jag säga.

Tror fan mer på att Kalle Anka finns på riktigt och bor i Sherwoodskogen, och anser att bibeln, koranen och alla gudaktiga skrifter bara är skrivna av folk, för x antal tusen år sen, med extremt bra fantasi som själva tror stenhårt på vad de hittar på och drar ner andra i det.

Men sure, folk som tror måste väl få göra det, det är ju deras ensak.


Men alltså okej, enligt bibeln skapades väl människan för 7 000 år sen skulle jag tro (eftersom vi fick den tiden att leva), och Jesus föddes för 2011 år sen.

Så långt är jag med.

Men dinosaurierna då, och alla små vattendjur som skapades före dom för säkert 100 miljoner år sen, om inte mer? Fick Gud för sig att "nä nu jävlar, jag gör nå konstiga djur som kommer dö sen av en asteroid/komet som slår ner på jorden, det är nästan stendött i flera år, och sen bara VIPS, Adam och Eva?

Det är ju då bevisat att dinosaurierna fanns, när skelett och fossiler har hittats.

Att aporna sakta men säkert utvecklades till människor.

Men vars är Adams och Evas grav om jag får fråga?


Att vidskepligheten var större förr i tiden vet vi ju. Om man jämför tex. Skandinavien med Islam-länder så är det ju knappt någon här uppe som tror.

Kan det bero på att dom länderna är fattigare, har väl som inte samma utveckling som vi, och därför stannar de kvar så stenhårt i traditionerna som varit samma i tusentals år?

Hur många svenskar tror idag på vad vikingarna trodde på, Asagudarna eller vad de då hette? Nej, just det.


Påhittat trams eller vetenskapen - vad tror ni? Dör vi på lördag?

 
 
Theresé

Theresé

18 maj 2011 00:01

HAHA! kunde inte låta bli att skratta när jag läste detta xD haha, och vi kommer leva! xD dom har sagt för många ggr nu att jorden ska gå under och ändå lever vi ;)

http://theresekumpula.bloggplatsen.se

blandalltmittsvammel

18 maj 2011 00:02

Hahaha bra där! Tänk vad snopna alla kommer att bli när dom vaknar på söndagmorgon och mår bra :D

 
Ingen bild

roboguy

18 maj 2011 18:28

Först och främst- jag vill se fler sådana här texter på din blogg:D Sådant här är roligt att läsa och höra vad du har för tankar, och jag bortser så gott det går från talspråksord som smyger sig in i din text;)

Domedagsprofeter kommer alltid att finnas och har de inte Mayakalendern att skylla på så hittar de på sådant trams som den här prellen i USA nu har hittat på... Men någon dag kommer de ju med stor sannolikhet att få rätt, när solen har förvandlats till en röd jätte och slukar allt i sin närhet- ja då är det godnatt. Eller om vi börjar kriga med kärnvapen och atombomber igen, då är det ganska snabbt ordnat med mänsklighetens utplånning, eller i alla fall kraftigt reducera antalet människor- och miljön efter allt kärnvapen lämnar efter sig skulle inte vara så trevlig för de överlevande människorna.

Arabländerna tror mer på religion och dylikt icke för att de är fattigare länder- utan därför att de inte har genomgått upplysningen som vi i Europa genomgick under 1700-talet. Då ifrågasatte människor Guds existens och menade att Gud inte finns och att han till och med är död ( efter andra världskriget var det ju ganska enkelt att inte tro längre på en kärleksfull Gud om denna tillåter sådant som inträffade under det kriget). Hade islam-anhängarna och Arabländerna genomgått upplysningen hade inte de heller trott på profeter och godnattsagor för vuxna... Vi ska vara tacksamma över upplysningen här i väst;P

Skriv mer sådant här framöver Åman;)

 
Ingen bild

roboguy

24 maj 2011 19:49

Nu när gubbfan har kommit med ett nytt datum för undergången måste du på nytt skriva ett inlägg om saken;)

blandalltmittsvammel

24 maj 2011 19:53

nä gud förbannat, han får dö ensam xD

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av blandalltmittsvammel - 6 maj 2014 23:31


Tiden går, och jag inte med den. Har under de senaste dagarna haft världens underligaste åldersnojja. Tonåren gick så jäävla fort, inte känns det som att det var hela sju år sen jag var 13! Tycker det var nyss jag började gymasiet, men det är nästan ...

Av blandalltmittsvammel - 10 december 2013 22:02

Yees, i fredags packade jag och Franziska ihop i min lilla pärla och styrde mot Piteå, daamn vad jag älskar roadtrips alltså! Väl frammme i stan handlade vi grejs till middagen och for sen tillbaka mot Öjebyn. På kvällen blev det en hel del bus, ha...

Av blandalltmittsvammel - 28 november 2013 11:04

Japp, here I am, 19 bast och Sven-Ingvars-diggare. Baserat på min vanliga musiksmak kan jag ju säga att det är är "lite" av en utstickare. Haha nämen, i bilen påväg till och från Kiruna ville Elsa höra den här låten. Ha nu i åtanke att vi avverkade...

Av blandalltmittsvammel - 24 november 2013 22:36

Drog iväg till Kiruna med Ådii, Tomas, Diana och småflickorna i helgen för att fara på Majas dop, vilket var super! Bildbombar väl lite då     Mina favoritflickor!     Alla syskonbarnen samlade :) (snygg Ellan blev i Kerstins glasögon) ...

<3

Av blandalltmittsvammel - 31 oktober 2013 23:55


   Tack för elva fina år, älskade vännen. Hjärtat blöder och tårarna rinner, men jag vet att du har det bättre där du är nu.. Åh vad jag saknar dig, mitt lilla hjärta     ...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards